Utflyktsmål i naturen

Gröna kilar och naturreservat

Artikeln Utflyktsmål i naturen från Österåkers Naturskyddsföreningen presenterar olika naturområden och utflyktsmål som finns tillgängliga i Stockholmsregionen. Den betonar vikten av närheten till naturen och lyfter fram tre gröna kilområden i vår närhet:

Angarnkilen, Bogesundskilen och Rösjökilen.

Dessutom framhålls det att Stockholms län rymmer närmare 330 naturreservat, varav 14 återfinns i Österåkers kommun, där besökare kan utföra en mängd olika aktiviteter såsom vandring, bärplockning, klättring, paddling, fågelskådning och mer.

14 naturreservat i Österåker


Domarudden

En populär destination är Domarudden, särskilt för familjer med små barn. Domarudden, vid Drängsjön, är en fantastisk startpunkt för vandring i natursköna skogsmiljöer. Här finns orörd natur, markerade stigar och möjligheter till ädelfiske i Drängsjön med fiskekort. Dessutom passerar Roslagsleden och Blå leden genom området.

Trots att byggnaderna och stugorna på Domarudden är stängda för renovering och utveckling under 2024, är området fortfarande öppet för bad, motion och lek på lekplatsen och i grönområdena.

I sommar planerar Österåker kommun olika former av invånardialog för att diskutera utvecklingen av Domarudden. För mer information, besök osteraker.se.